Design Better Business

I werk vanuit design.

In essentie draait design om het verbeteren van de manier waarop je naar de wereld kijkt. Design gaat over het creëren van condities waarbinnen bedrijven groeien, bloeien en zich ontwikkelen in een situatie van onzekerheid en verandering. Uiteindelijk is design een krachtige benadering om naar de wereld te kijken en nieuwe kansen aan te boren om de wereld een stukje beter te maken.

Ontwerpen is zowel een proces als een mindset. Het is een doelbewuste reeks toepassingen om nieuwe, duurzame waarde te halen uit verandering en onzekerheid. Elke keer dat je doelbewust en strategie ontwikkelt of een beslissing neemt op basis van inzichten, handel je als een designer.

Cruciaal voor ontwerpen is dat het een iteratief proces is waarin designers beginnen met een point of view. Ze trekken eropuit en observeren de wereld om zo hun point of view verder te onderbouwen. Ze creëren opties die kunnen inspelen op kansen die ze zien, valideren die en gaan verder met die opties die het beste inspelen op de kansen. Ontwerpen is continu en iteratief, bedoeld om bestendig met ambiguiteit en verandering om te gaan.

Design is een gedisciplineerde benadering van het zoeken, identificeren en vasthouden van waarde.

Een betere business is een business die de mens en duurzaamheid centraal stelt, en design tools, toepassingen en processen met elkaar verbind. Het is een doorlopende zoektocht naar nieuwe klanten, waarde-proposities en businessmodellen.

Tools & toolkits waar ik gebruik van maak zijn o.a.

Ik pas design aanpak toe in design thinking sessies, ideations, design sprints, inspiratie workshops, strategie sessies, maar ook als integraal onderdeel van mijn werk als manager online, product owner, of innovation lead voor klanten.

Hoe kan ik jou helpen? Mail of app me gerust!

Marion Mulder
marion@muldimedia.com
Whatsapp: +31642111245