GenderFree & Inclusive Tech

Waarom zijn (bijna) alle voice applicaties en chatbot vrouw? Is het eigenlijk nodig dat technology een gender heeft? Beïnvloed gender-specifieke technologie ons beeld van vrouwen en gender-gelijkheid? Wat kunnen organisaties doen om te zorgen dan de tech die ze gebruiken inclusief is en niet – meestal onbedoeld – mensen uitsluit of benadeeld?

Dit onderwerp fascineert mij enorm, ik lees er veel over, ik leef het, en ik ga er graag over met je in gesprek omdat ik het belangrijk vind dat de producten en technologie die wij maken er voor iedereen moet zijn.

Want steeds meer zaken gaan digitaal. Er bekende uitspraak is “everything that can go digital will go digital”. Dat biedt heel veel kansen om de technologie optimaal in te zetten om dingen makkelijker, simpeler, beter en leuker te maken zodat we meer kunnen focussen op de menselijke kant.

Maar, hoe toegankelijk is jou (digitale) oplossing, hoe zit het met digital literacy/digi-vaardigheden van je potentiële gebruikers, hebben zij eigenlijk wel toegang tot het internet? En is de technologie zoals AI (kunstmatige intelligentie) getraind op inclusieve data of onbewust biased? En wat kunnen we er aan doen om dit te voorkomen? En “just because we can, should we?” oftewel moet je het ook willen?

Ik kom graag spreken op events, help met uitvoeren van quick scans in jouw organisatie of werk als adviseur met jou team, zodat het onderdeel word van je product design en ontwikkel proces.

Zelf alvast aan de slag? Hier zijn een aantal nuttige resources:

Benader me gerust via email marion@muldimedia.com of whatsapp: +31642111245