KVK Corona-loket chatbot

20/03/2020 
Met gepaste trots presenteer ik u de 1e basale versie van de KVK Corona-loket chatbot. De afgelopen 4 dagen hebben we met een geweldig team van KVK collegas met hulp van mijn #WIVNL collegas in sneltreinvaart de eerste versie van de chatbot opgeleverd.

Ik weet t, deze versie kan nog niet zo heel veel. Op dit moment kan de chatbot 2 dingen, namelijk vragen voorbereiden en ze doorzetten naar onze collegas op de livechat (zodat zij niet eerst allerlei details hoeven te vragen), en de bot kan een terugbel verzoek aannemen.
Maar we kunnen nu hopelijk nog meer ondernemers helpen met vragen rondom het coronavirus en daarbij ook zorgen voor verlichting bij de collegas die nu met man en macht lange dagen werken om alle vragen van ondernemers zo goed mogelijk te beantwoorden.

We leren ook van het gebruik van de chatbot, en daarmee kunnen we de bot maar ook de informatie op de website de komende periode ook steeds beter maken en op meer vragen 24/7 een antwoord laten geven.

Er zal nog best wel eens wat fout gaan. Maar hé, een week geleden moeten we ook allemaal nog leren hoe we #thuiswerken. En we gaan nu samen leren hoe we mens en bot samen optimaal in kunnen zetten.

We werken in 4 workstreams

  1. Conversational Content
  2. Technology & Online
  3. Design
  4. Organisatie

Binnenkort meer over de learnings hiervan. Maar 1 ding wil ik hier alvast over kwijt: het feit dat we nu opeens met z’n alle met microsoft teams werken met diverse chatlijnen en videocalls heeft zeker bijgedragen aan de snelheid van schakelen!

Special shout out naar
Maaike Groenewege, Anja de Castro, Saskia-Wong-a-Tjong, Renate Snel, Marcel Fokkema, Hans van Manen, Remy Christiaan, Frank Smit, Laura Heijmans, Doensja Hagtenius, Margeet Niemandsverdriet, Remco Verhaaf, Marlous Ettes, Paula Bakker, Dafne Baars, Marieke van Oijen, Marco Bloembergen, Anne Boschker, Ruben van der Heijden, en iedereen die achter de schermen nog meer een steentje bijdraagt.
Zonder jullie hadden we dit nooit zo snel gered!