Zakendoen draait om dagdromen – een mooie gedachte

Ik krijg dagelijks vele nieuwsbrieven in mijn inbox. Veel delete ik direct maar af en toe blader ik het door en lees ik het artikel. Zoals vandaag het artikel “Zakendoen draait om dagdromen” van The School of Live. Vooral deze quote vind ik een mooie:

We moeten ervoor zorgen dat mensen die zich bezighouden met nieuwe technologie, gaan denken in termen van het welzijn van de mensheid.

Deze wijze woorden stonden in onderstaande paragraaf, en die wilde ik je niet onthouden:

Is kunstmatige intelligentie de vijand van emotionele intelligentie? 

We zullen ervoor moeten zorgen dat onze machines niet alleen intelligent zijn, maar ook wijs. De ontwikkelaars begrijpen over het algemeen weinig van het onderscheid tussen intelligentie en wijsheid, en daarom is er reden om bezorgd te zijn. We moeten ervoor zorgen dat mensen die zich bezighouden met nieuwe technologie, gaan denken in termen van het welzijn van de mensheid. Het gaat mis als het alleen gaat om het verkrijgen van meer macht. 

Het is eigenlijk een oud probleem. Laten we niet vergeten dat Plato zei dat de wereld alleen maar goed zou zijn als filosofen koningen of koningen filosofen waren. Wat hij bedoelde was dat we moeten zorgen dat macht wordt afgestemd op wijsheid. Dit geldt evenzeer voor de koningen van Tech als voor de koningen van weleer…

 

Op 1 november is Alain de Botton, oprichter van The School of Life, een van keynote sprekers op ons Business Symposium: The Future of Work in het DeLaMar Theater. Meer weten? Klik hier.

Of lees het hele artikel