Amsterdam UMC lanceert WhatsApp-achtige site

24/07/2019 Vandaag zijn we live gegaan met de nieuwe homepage van amc.nl met daarin de nieuwe digitale assistent. Super trots op het project team met wie ik de afgelopen periode aan dit mooie product heb mogen werken!

Met de introductie van de conversationele website geeft een digitale assistent bezoekers meteen antwoord op hun vraag. Het werkt simpel: de bezoeker klikt op een van de zeven knoppen op de homepage of typt zijn of haar vraag in het daarvoor bestemde veld “stel me een vraag”. Vervolgens krijgt de bezoeker daaronder meteen antwoord via de chatbot-technologie. De dialoog die ontstaat is een WhatsApp-achtige conversatie.

Lees het hele artikel op de amc site.


Vorig jaar stelde we ons bij AMC online communicatie de vraag “zouden we het patienten en bezoekers makkelijker kunnen maken om informatie te vinden als we de digitale assistent een prominentere rol zouden geven”. We zijn toen gestart met een design thinking aanpak. We hebben hypotheses getest door met patienten en medewerkers op de poliklinieken gesprekken aan te gaan en door ze verschillende versies van prototypes en wireframe voor te leggen. Van de feedback hebben we geleerd wat wel en niet werkte. Daarmee is Robert de AMC UX designer aan de slag gegaan en heeft Basic Orange de front-ends gebouwd. De onderliggende chatbot technology is van Pex Life (Digital CX). De communicatie collegas hebben hard gewerkt aan het conversationeel maken van de vragen-en-antwoorden en dialogen met hulp van Robocopy (via Pex Life).

Ik mocht het geheel in goede banen leiden. Ik ben zeer trots op het resultaat!