Een chatbot voor KVK

12/07/2019

Sinds half maart kan de digitale assistent van KVK 4 vragen beantwoorden via Whatsapp. Inmiddels beantwoord de bot deze 4 vragen ook via twitter DM en Facebook Messenger DM van KVK.

Antwoord op 4 vragen:

  • Bedrijfsgegevens wijziging
  • Handelsregister doorzoeken
  • Inschrijven vereist?
  • Afspraak wijzigen of annuleren

Dit was de eerste stap die we* met KVK zetten in de richting van een digitale ondernemers assistent. Omdat KVK onder de aanbestedingswet valt ben ik momenteel met name bezig met het aanbestedingsproces voor de doorontwikkeling van de digitale assistent. Momenteel zijn we in marktconsultatie fase. Na de zomervakantie hoop ik de mini-competitie aanbesteding te kunnen volbrengen en daarna kan ik beginnen met wat ik echt leuk vind: implementeren!

In de tussentijd werken ik ook aan een Proof of Concept mbt de UX; hoe moet de digitale assistent straks gaan werken binnen de Service & Contact pagina, of deze zelfs helemaal vervangen? En ik werk aan een Proof of Concept waarbij we de huidige chatbot gaan koppelen aan de huidige live chat omgeving. Doel daarvan is vooral om te leren wat we binnen de organisatie verder nog moeten regelen, want ik heb er alle vertrouwen in dat de technische koppeling de uitdaging niet is.

 

*) Ik werk sinds 1 januari 2019 als project manager chatbot bij KVK in het “Best in Class Omnichannel” team. In mijn rol help ik KVK met het neerzetten van de visie en roadmap, de aanbesteding voor de intelligent assistant (chatbot) cloud software, het aanhaken van de juiste front-end partij en bij het borgen van de conversational copywriting en flow design skills binnen de organisatie.